Regelbunden massage bör vara en del av ditt hälsoliv

Morsning korsning bloggen, jag sitter nu i min lägenhet här i Jönköping och funderar lite på det här med massage och varför jag tycker det är en riktigt lysande behandling. Som många av er antagligen redan vet så har massage använts som ett verktyg i väldigt många år för att läka besvär med kroppen.

Massage har snabbt blivit en populär behandling tack vare dess bevisade fysiska fördelar. Vad du kanske inte vet är dock att det kan vara otroligt fördelaktigt om det utövas regelbundet.

Här är bara några av de många anledningarna till varför massage bör vara en del av allas dagliga hälsorutiner:

Ökad cirkulation som främjar viktminskning.

När lederna är under tryck eller begränsas av muskelspänningar blir de berövade på närande blodflöde. Massage hjälper till att skingra denna överskottsvätska, vilket leder till minskad svullnad och en sundare ämnesomsättning. Det är därför som massage sedan flera år tillbaka anses vara ett effektivt hjälpmedel vid behandling av fetma.

Förbättrat mentalt fokus och koncentrationsnivåer.

När massageterapi används för att behandla depression observerar massörer ofta förbättrat humör kombinerat med ökade energinivåer, vilket leder till bättre mentalt fokus och koncentration – ett bra sätt att vara mer produktiv på jobbet eller i skolan! En behandling kan hjälpa dig att förbereda dig mentalt inför en presentation genom att rensa ditt sinne och släppa taget om ångest. Regelbunden massagebehandling gör också att du kan andas lättare under perioder av stress, vilket gör att du kan hålla dig lugn under press medan du fokuserar på att nå dina mål.

Förbättrad flexibilitet och rörelseomfång.

När vi upplever stelhet i våra muskler tenderar vi att undvika att röra dem eller anstränga andra delar av kroppen, vilket ofta leder till kroniska skador och smärta. Massage gör att musklerna slappnar av, vilket förbättrar flexibiliteten och rörelseomfånget.

Det var allt jag hade att säga den här gången, nu ska jag ner på stan i Jönköping och ta en fika. Men vi hörs snart igen, ha det bra!