Hälsokontroll bör vara en självklarhet

Tjenare alla läsare och välkomna till ett nytt blogginlägg! Jag har tänkt på en sak, det här med hälsa är ett ämne som inte tycks avta och jag har märkt hur det efterfrågats ett inlägg om hälsokontroll och hälsa i allmänhet.Det är ett fascinerande område som är väldigt brett, man kan prata om allt från fysisk hälsa till psykisk hälsa.Självklart så vill jag skriv om ämnen som intresserar er och det är alltid trevligt när det handlar område som jag också finner intressant. Om vi hoppar över till hälsokontroll, så tycker jag att det är ganska självklart att man som företag ska ta del av denna typen av tjänst, det visar att man bryr sig om personalens mående. Jag har många gånger varit på hälsokontroll, både på order från jobbet men även på eget initiativ för att kunna se hur kroppens värden och liknande ligger till. Om man frågar mig så ser jag ens egen hälsa som väldigt viktig, det är någonting som absolut bör prioriteras och tas på fullaste allvar. Jag förstår om man inte har tid att springa ner till gymmet varje dag, men att få koll på sin hälsa genom en hälsokontroll är ett bra första steg. Då får man det på papper hur kroppen mår och man har något underlag som man kan arbeta utefter. Sen räcker det antagligen inte med bara en kontroll utan det måste hända någonting efteråt också, lite lätt motion varje dag är inte fel. Det kan räcka att stå upp och jobba i några timmar istället för att sitta ner, eller kanske ta en promenad istället för att ta bilen till arbetet. Jag kan verkligen rekommendera företag runt om i landet att ge personalen en hälsokontroll. Nu ska jag ut på stan i Östersund och ta mig en kaffe. Ha en fin helg!