Att välja massagebehandling

Tjenare bloggen! Halva veckan snart gjord och det känns som att den tanken kommer varannan dag nästan, tiden bara springer iväg så det gäller att ta vara på dagarna nu innan allt regn och rusk kommer. Idag vill jag prata lite massage och det är en del av er läsare runt omkring Borås som har ställt lite frågor angående just massage och dess olika behandlingar. Jag har en hel del erfarenheter från massage och har testat många diverse behandlingar i mina dagar, så jag hoppas att jag kan vara till god hjälp. Det finns många olika metoder och tekniker i massagens värld, alla med fokus på vissa besvär men i grunden så handlar det om att öka hälsan och välmåendet. För att dra några exempel så har vi den svenska klassiska massagen som behandlar stora delar av kroppen, sen har vi idrottsmassage som är en metod där man tar i lite mer för att behandla idrottsskador och stela muskler. Det finns även thaimassage som är fokuserar lite på stretchande. Detta är bara några av de behandlingar som finns, vilket kan göra att valet är ganska svårt. Jag brukar dock rekommendera behandlande massage som den första behandlingen att prova, det är en djupgående behandling som täcker stora delar av kroppen och ger en härlig avslappning. Har man specifika besvär eller behov så finns det väldigt duktiga terapueter som säkerligen vet vilken form av behandling som kan passa bäst. Innan jag rundar av så vill jag också lyfta fram lymfmassage som en effektiv behandling för att få igång lymfsystemet, det system som transporterar ut vätska ur kroppen. Nu får jag önska er en trevlig onsdag och hoppas att ni är nöjda med mina tips. Håll er uppdaterade på bloggen, det kommer fler inlägg så småningom. Ta hand om er och ha det gott!